Comunicat de presă – august 2013

Au început înscrierile la competiția națională de ciclism „Câmpina Open Mountain Bike – Race for Autism!” 7 septembrie 2013.

Fundația Romanian Angel Appeal  și Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina au dat startul înscrierilor la întrecerea națională de ciclism “Câmpina Open Mountain Bike – Race for autism!”.   Competiția, aflată anul acesta la cea de‐a doua ediție, va avea loc în data de 7 septembrie, pe dealurile municipiului Câmpina, în zona platoului Muscel și, ca și ediția de anul trecut, este deschisă pasionaților de ciclism de toate vârstele, atât profesioniști cât și amatori.

Toate detaliile privind evenimentul, condițiile de participare și înscrierea în competiție se găsesc pe www.campina‐mtb.ro.

Și pentru acest an sunt pregătite 3 trasee (incluzând atât offroad cât și drum asfaltat), cu grade diferite de dificultate, pentru a răspunde nevoilor specifice dar  și de challenge, ale fiecăria dintre categoriile de participanți.

Traseul A – 32 Km, diferență de nivel 1400 m: Profesioniști/Avansați

Traseul B – 16 km, diferență de nivel 700 m: Amatori

Traseul C – 5 km, diferență de nivel 125 m: Copii/ Family

Toate fondurile obținute din înscrierile la competitie vor fi folosite pentru un proiect dedicat copiilor cu autism din Prahova.

“Câmpina Open Mountain Bike” este un eveniment sportiv ce și‐a format deja o tradiție și susține, anual, o cauză socială. Organizarea evenimentului se bazează  în exclusivitate pe voluntariat  și pe implicarea probono a susținătorilor.

diția de anul trecut a însemnat un total de 20.290 lei strânși din înscrieri și din donații individuale, bani care s‐au tradus într‐un proiect pentru copiii cu autism din Câmpina și împrejurimi.

15 copii cu autism au fost incluși în proiect și au primit evaluare de specialitate, realizată de o echipă de consultanți, precum  și pachete de carduri necesare terapiei psihologice, în functie de nivelul lor de funcționalitate. Un curs de pregătire pentru părinții acestori copii a fost susținut, de asemenea, în toamna anului trecut. Centrul de zi “Sf Filofteia” din Câmpina, unde o parte din cei 15 copii lucrează cu 1 psiholog și 2 educatori specializați, a primit kituri de lucru  și instrumentar pentru evaluarea copiilor. Până  la finalizarea proiectului, cei 15 copii vor mai primi o evaluare a progresului și va fi organizat un curs pentru educatori  și învațători din comunitate, cu scopul de a‐i ajuta să  integreze în clase copiii cu autism din proiect.

Pentru rezultalele excepționale obținute exclusiv cu implicare voluntară, competiția “Câmpina Open Mountain Bike – Race for Autism!” – 2012 a fost desemnată, în decembrie anul trecut, “Proiectul de Voluntariat al anului 2012”, la categoria Sport  și Recreere, în cadrul Galei Naționale a Voluntarilor, organizată de Federația Volum.