Comunicat de presă – septembrie 2013

Câmpina Open Mountain Bike – Race for Autism! – 2013 peste 19.000 lei, pentru copiii cu autism din județul Prahova

Sâmbătă, 7 septembrie, s-a desfășurat ce-a de-a doua ediție a competiției caritabile, de ciclism montan, “Câmpina Open Mountain Bike – Race for Autism!”.

Participanții, de la copii în vârstă de 5 ani, la tineri dar și seniori profesioniști, cu vârste de peste 60 de ani, sau întrecut pe cele 3 trasee montane pregătite de organizatori, în sprijinul cauzei autismului. Evenimentul s-a desfășurat exclusiv cu participare voluntară și toate costurile de organizare au fost acoperite din sponsorizări. Suma strânsă din taxa de participare va fi utilizată pentru continuarea proiectului derulat cu banii de la ediția de anul trecut, în beneficiul copiilor cu tulburare de spectru autist din județul Prahova.

În competiția organizată de Fundația Romanian Angel Appeal și Asociația E.A.S.C. Caraiman Câmpina, cu suportul Primăriei Municipiului Câmpina și al Primăriilor comunelor Cornu și Șotrile, s-au înscris online 543 de participanți (sportivi licențiați, amatori și copii), din care 345 au intrat efectiv în cursă, în ziua întrecerii. Start-ul a fost amânat cu 30 de minute pentru a permite cât mai multor competitori să ajungă la eveniment, în condițiile în care un incident rutier petrecut sâmbătă dimineată, pe traseul București – Câmpina, a bulversat traficul și i-a împiedicat pe mulți concurenți înscriși online, să sosească în timp util la competiție.

Taxele de participare au variat în funcție de categoria de participare și de data înscrierii (între min. 10 lei pentru copii și 80 lei pentru adulți), iar suma strânsă s-a ridicat la 19.373 lei (echivalentul a 4335 euro).

Evenimentul s-a bucurat de aprecierea competitorilor și a revistelor și site-urilor de profil, datorită pregătirii temeinice a traseului, numărului mare de voluntari (peste 120) și generozității produselor oferite de sponsori: paste de la Carrefour, bere Bergenbier, înghețată Algida, apă Aqua Carpatica, energizante Isostar, ciocolată pentru micii competitori și prăjituri de la Fabrica de prăjituri Mandinas. Au fost, de asemenea, extrem de apreciate kiturile de participare și tricourile tehnice sponsorizate de LEMET, partener care a sprijinit și semnalizarea principalelor puncte de la zona e start. Echipajul Rețelei Private de Sănătate “Regina Maria”, medicii și asistenții medicali voluntari, au fost disponibili pe toată durata concursului.

În cadrul competiției, au fost oferite premii în valoare de peste 4.500 euro, asigurate în principal de PETROM, dar și de Giant, magazinul online H2O, Regenovex, Ubisoft și magazinul online Gagetarie, iar la final a fost organizată o tombolă, având ca premii o bicicletă Ideal, căști Skullcandy oferite de H2O și un abonament pe un an la “Decât o Revistă”.

Peste 100 de mesaje de solidaritate cu persoanele cu autism au fost scrise și lăsate la cortul “Race for Autism!”, de către competitori și susținătorii acestora.

“Ne bucurăm că și ediția din acest an a competiției Câmpina Open Mountain Bike a fost un real succes. Iar bucuria noastră este cu atât mai mare cu cât toate mesajele adresate persoanelor cu autism, de către competitori, arată clar faptul că, dincolo de factorul challenge, foarte mulți dintre participanți au venit la Câmpina să pedaleze pentru cauza autismului. Și considerăm asta un semn foarte bun în privința conștientizării cestei afecțiuni. Fondurile obținute în urma evenimentului Câmpina Open Mountain Bike din acest an vor continua susținerea proiectului început anul trecut pentru persoanele cu autism din județul Prahova” – Adelaide Katerine Tarpan, Sociolog, Director de dezvoltare al Fundației Romanian Angel Appeal.